TY - JOUR ID - 1778 TI - آمیخته پلی‌(لاکتیک اسید)-اتیلن-co-وینیل استات بسیارچقرمه با افزودن هم‌زمان نانوذرات آب‌گریز و سازگارکننده JO - مجله علوم و تکنولوژی پلیمر JA - JIPST LA - fa SN - 10163255 AU - سادات حسینی, زهرا AU - خادم‌زاده یگانه, جعفر AU - مرادی, سالار AD - قم، دانشگاه صنعتی قم، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی پلیمر، صندوق پستی 1519-37195 Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 33 IS - 6 SP - 509 EP - 524 KW - پلی‌(لاکتیک اسید) KW - پلی‌(اتیلن-co- وینیل استات) KW - چقرمه‌سازی KW - سازگارکننده SEBS-g-MA KW - نانوسیلیکای آب‌گریز DO - 10.22063/jipst.2021.1778 N2 - فرضیه: در سال‌های اخیر، با توجه به موضوع‌های آلودگی زیست‌محیطی، صنایع پلاستیک به مصرف پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر تشویق شده‌اند. پلی‌(لاکتیک اسید)، PLA، از شناخته‌شده‌ترین پلیمرهای زیست‌تخریب پذیر با برتری ماهیت زیست‌پایه است. عیب اصلی PLA شکنندگی ذاتی آن بوده که آمیخته‌سازی مناسب‌ترین روش برای غلبه بر آن است. روش‌ها: PLA بسیار چقرمه از کوپلیمر اتیلن-وینیل استات (EVA)، در مجاورت نانوذرات آب‌گریز سیلیکا و سازگارکننده کوپلیمر قطعه‌ای (استیرن-اتیلن-بوتیلن-استیرن) دارای مالئیک انیدرید (SEBS-g-MA) با آمیخته‌سازی مذاب تهیه شد. شکل‌شناسی، خواص گرمایی، خواص مکانیکی و رئولوژی نمونه‌ها بررسی شد.یافته‌ها: عکس‌های میکروسکوپی الکترون عبوری (TEM) تأیید کرد، نانوذرات سیلیکا به‌طور عمده در قطره‌های EVA و سطح مشترک EVA و PLA و نیز مقداری در ماتریس PLA قرار گرفته‌اند. همچنین، با واردکردن نانوذرات، اندازه متوسط قطره‌های EVA کاهش یافت و استحکام در سطح مشترک بهبود یافت. با وجود سازگارکننده شکل‌شناسی به‌طور چشمگیری تغییر یافت و فاز پراکنده کروی EVA به‌شکل رشته‌ای درآمد. با افزودن نانوذرات و نیز سازگارکننده مقدار بلورینگی PLA در آمیخته‌ها کاهش یافت. با افزودن phr 5 نانوذرات سیلیکا ازدیاد طول تا پارگی، چقرمگی و استحکام ضربه‌ای به‌طور شایان توجهی افزایش یافت. افزودن هم‌زمان نانوذرات و سازگارکننده به‌طور چشمگیری باعث بهبود خواص مکانیکی شد. به‌عنوان مثال، ازدیاد طول تا پارگی و استحکام ضربه‌ای آمیخته سازگارشده PLA/EVA دارای phr 5 نانوسیلیکا از %7 و 5.1kJ/m2  به‌ترتیب به %141 و 71kJ/m2 (در مقایسه با آمیخته خالص) افزایش یافت. ریزساختار آمیخته‌ها با نتایج رئولوژی خطی ارزیابی شد. UR - http://jips.ippi.ac.ir/article_1778.html L1 - http://jips.ippi.ac.ir/article_1778_6dc5452add35503a02cc750407f9bbd7.pdf ER -